2013. április 28., vasárnap

Hová menjünk síelni Európában?



A síelés, mint sportág évről évre egyre több rajongót gyűjt maga köré. A síelők gyakran felteszik a kérdést egymásnak: „na és melyik a kedvenc sípályád? „a válasz azonban az, hogy nincs ilyen, hiszen minden pályának megvan az előnye, vagy hátránya.

A pénztárcától és szabadidőtől függően a sí szerelmesei szeretnek több pályát is kipróbálni, sőt mindig keresik az új, még izgalmasabb pályákat, helyszíneket. Míg az egyik pálya igazi kihívást jelent egy síelőnek meredek lejtőivel, addig a másikon épp családunkkal, vagy barátainkkal is el tudunk menni, pihenni.
Nem csoda hogy Európa híres a több ezer sí központjáról, legyen szó Ausztriáról, Németországról, vagy Szlovéniáról.
Aki most kezdi a síelést, vagy már középfokon űzi ezt a szép sportágat, érdemes utazás előtt útikönyvekből, vagy különböző fórumokon utána olvasni, mit kínál az adott sí központ, hol milyen pályák és szálláslehetőségek várják a turistákat.
Ma igen széles a sí központok kínálata, vannak olyan pályák, ahol kezdők is bátran csúszhatnak, de vannak olyanok ahol inkább csak a profiknak érdemes elindulni. Sok sí központ családi programokat is kínál, de a szállást, és a kirándulási lehetőségeket is érdemes feltérképezni.
A legtöbb Európai sí központ ma már profi színvonalon működik, folyamatosan fejlesztik a pályákat, és a felvonókat, sőt egész komplexumok épülnek a sípályák köré, éttermek, szállodák, sokasága, amely a kikapcsolódást szolgálják teljes mértékben.
A legtöbb síelő nem csak a nyaralást, de a telelést is betervezi évről, évre, hiszen télen nem csak sportolni, de kikapcsolódni is mehetünk Európa számtalan sí központjába, akár egyedül, vagy barátokkal, családdal együtt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése