2013. április 28., vasárnap

Luxus utazás az Amerikai Egyesült Államokba!


Aki az Amerikai Egyesült Államokba készül utazni, tervezze úgy, hogy minimum három-négy hetet szán az utazásra, egy előre megtervezett útvonalon, ahol Amerika legszebb pontjait látogathatja meg!

Egy négy hetes túrát érdemes New Yorkban kezdeni, ahová repülővel érkezük meg, majd keresünk egy szálláshelyet legalább két éjszakára.
Innen érdemes tovább repülni újabb két napra Washingtonba, majd tovább indulunk Floridába, ahol számtalan krokodil farmot is felkereshetünk, de akár a napfényes tengerparton is kipihenhetjük magunkat. Az utazás során érdemes felkeresni a híres Disney World-öt, majd innen egy hétre elutazunk Coloradóba, Arizonába, Nevadába, majd a következő hetet Kaliforniában töltjük el, végül eddig egy-két éjszakára Chicagóban is megszállhatunk.
Aki eljut New Yorkban és megteheti, foglaljon szállást a Central Park közelében, ahonnan könnyedén bejárhatjuk ezt a hatalmas világvárost. Ha Amerikát szeretné megismerni az utazása során, nem elég, ha New Yorkot látja, hiszen a város épp annyira nem jellemzi Amerikát, mint Párizs Franciaországot.
New Yorkból egy rövid repülés után eljuthatunk Washingtonba, Az Amerikai Egyesült Államok fővárosába. A túra során felkereshetjük a fehér házat, a kongresszust, a Lincoln emlékművet, valamint számtalan múzeumot, és történelmi emlékművet.

Ezt követően délre vesszük az irányt és elutazunk Floridába a Grand Cypress Resortba ahonnan mindössze 10 percre van Disney World. A Grand Cypress Resort a világ egyik legelegánsabb és családiasabb üdülőhelye. A hét hátralévő részében nehéz a döntés merre is induljunk, hiszen számtalan fantasztikus üdülőhely közül választhatunk.
A Breakers Restort formailag hagyományos létesítmény, a golfozók inkább a Doral Golf Resort and Spát kedvelik, míg a tenisz kedvelőknek és strandfutóknak inkább a Colony Beach és a Teniss Resort pályái és fehér homokos strandja nyeri el a tetszését.
Aki több időt szeretne eltölteni Floridában és bejárni a környék legszebb üdülőhelyeit, béreljen gépjárművet Orlandóban, majd induljon el Palm Beachbe, onnan menjen át Miamiba, majd Naplesbe, végül az út befejezése Sarasotában ér véget.
Aki Miami térségébe látogat el, semmiképp ne hagyja ki a South Beach hoteleket, éttermeket és kávézókat, valamint a sok kis apró üzlettel tarkított utcákat sem.
Akinek még több ideje marad, az utazás során okvetlenül keresse fel New Orleanst, ezt a csodálatos déli várost, vagy Denver Coloradót, ahol eltölthet néhány éjszakát a tiszteletre méltó Broadmoor Restorban, közel Colorado Springhez. Ha tovább indulunk nyugatra, elérünk Arizonába, a Phoenix-Scottdale térségbe, ahol egy remek kis üdülőhelyen pihenhetjük ki magunkat, szinte mindegyik itteni üdülőhely és szálloda remek éttermekkel és kávézókkal várja az utazókat.

Az Amerikai luxusutazás nem lenne teljes, ha nem látogatnánk el Nevadában egy játékbarlangba. Las Vegas méltán híres számos gigantikus méretű szállodájáról, amelyekben több játékgép, élő show, étterem és üzlet várja a látogatókat, mint bárhol másutt a világon!
Nevadától nincs messze Kalifornia, amennyiben hét napot szánunk erre a környékre, kezdjük az utazást San Franciscóban, amely az Egyesült Államok egyik legelragadóbb városa.
Innen délre folytassuk utunkat, majd töltsünk el egy éjszakát a The Lodge at Pebble Beachben, Monterey és Carmel festői vidékén.
Ez az üdülőhely tudhatja magáénak a világ leghíresebb és legtöbbet fényképezett golfpályáját. Innen érdemes a festői Highway1-esen tovább utazni Los Angelesig ahol megismerhetjük az Egyesült Államok extravagáns stílusát, majd keressük fel Beverly Hillst, ahol a milliomosok villáit nézhetjük meg, persze csak tisztes távolságból.
A Rodeo Drive-on számtalan luxusautót, limuzint és Rolls-Roycet tekinthetünk meg, és a világ talán legkülönlegesebb üzleteit is meglátogathatjuk!
Los Angelesből egy kis repülőúttal Palm Springs felé vehetjük az irányt, végül Dél-Kaliforniába érdemes ellátogatni ahol megszállhatunk a Ritz-Carlton Laguna Niguelben, amely Észak-Amerika legelegánsabb üdülőhelye.
Innen már csak néhány órás autóútra van ismét Los Angeles, Disney World, és San Diego. Azok az utazók, akik az Atlanti Óceánon át repülnek haza, Kaliforniából kis kitérővel útba ejthetik Chicagót, ahonnan számtalan járat indul Európába.
Természetesen nem lehetséges három-négy hát alatt bejárni az Egyesült Államokat, azonban a felvázolt útvonalak egy kis ízelítőt és támpontot nyújthatnak!
Cikkünk megírásában Steven B. Stern: "A világ 100 legjobb luxusüdülője" című könyv segítettet, amely megvásárolható az Alexandra Kiadónál >>>>>

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése